GP_2017_banner_960x200-RO

Cursuri Practice

28-29 martie 2017 - Odorheiu Secuiesc
Deserturi franţuzeşti
3 locuri libere
30-31 martie 2017 - Odorheiu Secuiesc
Torturi consacrate
4 locuri libere
4-5 aprilie 2017 - Brasov
Platouri culinare reci
Lista de aşteptare
18-19 aprilie 2017 - Odorheiu Secuiesc
Bucătărie creativă
8-9 mai 2017 - Odorheiu Secuiesc
Patiserie franţuzească
9-10 mai 2017 - Brasov
Mese festive - Preparate calde din carne de pasăre
10-11 mai 2017 - Odorheiu Secuiesc
Brutărie artizanală
22-23 mai 2017 - Odorheiu Secuiesc
Macarons şi Candy Bar
24-25 mai 2017 - Odorheiu Secuiesc
Torturi şi deserturi dietetice
29-30 mai 2017 - Odorheiu Secuiesc
Deserturi de bucătărie
31 mai - 1 iunie - Odorheiu Secuiesc
Deserturi şi torturi monoporţii
- Odorheiu Secuiesc
Mini-torturi franţuzeşti

După pauza de organizare a Concursurilor GastroPan 2017, la sfârşitul lunii martie vom începe din nou şirul cursurilor. Revenim cu cele mai solicitate şi apreciate cursuri practice pentru brutari, cofetari şi bucătari. Totodată, am primit mai multe solicitări pentru noi tematici, astfel vă aşteptăm şi cu câteva module noi. În tabelul de mai jos vă prezentăm lista cursurilor programate pentru perioada următoare.
O noutate este cursul dedicat deserturilor franțuzești, produse foarte apreciate în cofetăriile europene. Acest tip de deserturi urmează tendințe de gust și design specifice cofetăriei franțuzești, surprinzând clienții cu gusturi originale, obținute prin combinația unor creme moi, a unor blaturi inedite, și a unor cuverturi lucioase. Deserturile pot avea consistență lichidă sau gelifiată și diverse straturi - tare, moale, sau crocant, cu fructe sau cu ciocolată. Ingrediente naturale, disponibile cu ușurință în România, fac posibilă introducere acestor produse pe piața autohtonă, iar un cofetar european premiat la nivel mondial este pregătit să îi învețe pe cofetarii români să realizeze astfel…
La cursul de torturi consacrate, între 30-31 martie, la Odorheiu Secuiesc, cursanţii vor experimenta obţinerea, pe baza reţetelor autentice, a unor prăjituri şi deserturi care au contribuit şi contribuie la succesul a numeroase cofetării din ţări europene cu tradiţie precum Franţa, Austria sau Ungaria. Pornind de la reţete clasice consacrate de pandişpan, la acest curs vă puteţi însuşi secretele obţinerii aluaturilor pufoase şi a diverselor tipuri de creme şi puteţi afla cum să le combinaţi pentru obţinerea a cca 15 de torturi clasice consacrate precum tortul Sacher, ciocolată cu zmeură, ciocolată cu portocale, tortul Castel, tortul Karolyi, renumitul desert Pădurea…
Asociația PanGastRo organizează în perioada 18-19 aprilie un nou curs dedicat bucătăriei creative. Participanții cursului vor învăța de la un maestru bucătar premiat la mai multe competiții culinare internaționale, precum Bocuse d’Or sau Cupa mondială în arta culinară Luxemburg, mai multe meniuri întregi de la aperitive reci până la felul principal și desert, care sunt perfect potrivite pentru evenimente speciale. La realizarea preparatelor se vor folosi în special carne de pasăre, de porc, pește, brânzeturi dar și legume și fructe. Tehnicile de lucru prezentate și experimentate practic de cursanți au în vedere gustul, decorațiile și caracterul natural al preparatelor. Se va…
Croissantele rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare. După mai multe module de brutărie artizanală – pâine şi produse de patiserie, organizăm modulul de Patiserie franţuzească în perioada 8-9 mai 2017, la Odorheiu Secuiesc. Participanţii vor învăţa să realizeze peste 20 de sortimente ale patiseriei franţuzeşti cum ar fi croissantul, pain chocolate, pain raisin, profiterole cu umplutură sărată şi dulce, ecler, dar şi baguette pentru sandviş.   Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
În perioada 9-10 mai 2017 va fi organizat din nou modulul dedicat preparatelor calde, în cadrul cărora cursanții vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenios combinate preparate calde. Primul modul de curs dedicat preparatelor calde va fi dedicat specialităților din carne de pasăre și va dezvălui varietatea largă de preparate ce pot fi obținute din aceasta. Pe lângă felul principal realizat din carne de pui, raţă, curcan şi prepeliţă se va pregăti şi sosul şi garnitura potrivită. De la selectarea materiilor prime la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează…
Brutăriile şi patiseriile acordă o importanţă deosebită diversificării sortimentelor de produse cu forme noi şi sortimente inedite, pentru a fi pe gustul cât mai multor clienţi. Înscriindu-vă la noul curs de brutărie artizanală puteţi învăţa, în doar două zile, întregul proces tehnologic necesar obţinerii a zeci de tipuri de pâine şi produse de patiserie. Aflaţi detalii şi imagini de la cursurile de acest gen. Brutarii şi patisierii dornici de a inova şi de a experimenta modul de procesare şi coacere a mai multor tipuri de aluaturi, se pot înscrie la Cursul de brutărie artizanală (pâine şi produse de patiserie), ce…
Pagina 1 din 18

Login


Aţi uitat parola? |  Aţi uitat utilizatorul?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×