GP_2017_banner_960x200-RO

Cursuri Practice

În perioada de 26-27 februarie 2018 va fi organizat în premieră cursul de cofetărie raw-vegan, în cadrul căruia cursanţii vor însuşi întregul proces de preparare, montare şi decorare a acestor deserturi inedite, venind astfel în întâmpinarea clienţilor care au intoleranţă alimentară. La acest curs practic, cursanţii vor învăţa, sub îndrumarea a doi cofetari experimentaţi, cum să pregătească deserturi fără coacere sau gătire, folosind ca materii prime doar diferite seminţe, nuci, legume, fructe şi condimente. Aceste preparate speciale sunt potrivite pentru un regim de post, nu conțin gluten sau lactoză, şi cu toate acestea, sunt impresionant de delicioase. Specificul cursului este…
În perioada de 28 februarie - 1 martie 2018, la Odorheiu Secuiesc va fi organizat în premieră cursul de bucătărie raw-vegan, în cadrul căruia cursanţii vor însuşi, sub îndrumarea a doi bucătari experimentaţi în această nișă, modul de pregătire a acestor meniuri cu preparate speciale. Meniurile realizate sunt potrivite pentru clienţii care ţin un regim de post sau au intoleranţă alimentară. Printre produsele realizate la curs vor fi preparate fără gluten, fără lactoză, fără carne, care nu sunt coapte sau gătite, doar încălzite la cel mult 42 de grade şi, cu toate acestea, sunt surprinzător de delicioase, iar la aspect…
O noutate este cursul dedicat deserturilor franțuzești, produse foarte apreciate în cofetăriile europene. Acest tip de deserturi urmează tendințe de gust și design specifice cofetăriei franțuzești, surprinzând clienții cu gusturi originale, obținute prin combinația unor creme moi, a unor blaturi inedite, și a unor cuverturi lucioase. Deserturile pot avea consistență lichidă sau gelifiată și diverse straturi - tare, moale, sau crocant, cu fructe sau cu ciocolată. Ingrediente naturale, disponibile cu ușurință în România, fac posibilă introducere acestor produse pe piața autohtonă, iar un cofetar european premiat la nivel mondial este pregătit să îi învețe pe cofetarii români să realizeze astfel…
Datorită cererii mari pentru torturile consacrate, în ianuarie vom organiza un curs nou, modulul doi pentru această tematică: Torturi la modă. Acest curs va fi organizat în perioada 7-8 martie, la Odorheiu Secuiesc. Pornind de la reţete clasice consacrate de pandişpan, la acest curs vă puteţi însuşi secretele obţinerii aluaturilor pufoase şi a diverselor tipuri de creme şi puteţi afla cum să le combinaţi pentru obţinerea a cca. 12-15 de torturi renumite. Atât torturile cât şi decorurile pentru acestea vor fi realizate manual. Cursanţii vor învăţa întregul proces tehnologic, torturile vor fi pregătite din ingrediente obişnuite şi pe baza reţetelor…
În cadrul cursului organizat în premieră în perioada de 12-13 martie în Brașov, cursanții vor experimenta modul de pregătire a mai multor delicatese speciale preparate din pește și crustace. Printre altele se vor însuşi cunoştinţele alegerii materiilor prime, curăţarea peştelui cu tehnici moderne, tehnici de filetare a peştelui, elementele cărnii de peşte, folosirea corectă a acestora în preparate cu minimalizarea pierderilor şi combinarea acestui tip de carne cu diferite materii prime. În cadrul cursului se vor folosi doar matierii prime naturale, sănătoase și ușor accesibile și în țara noastră: somon, caracatiță, scoci, alge marine, ton roșu, biban, crustacee, legume proaspete…
Un preparat excelent are un gust foarte bun atunci când ingredientele sunt cele mai proaspete, de aceea la acest modul se va lucra cu rețete de sezon. Asociația PanGastRo organizează în perioada 21-22 februarie 2018 un nou curs dedicat bucătăriei creative. Participanții cursului vor învăța de la un maestru bucătar premiat la mai multe competiții culinare internaționale, precum Bocuse d’Or sau Cupa mondială în arta culinară Luxemburg, mai multe meniuri întregi de la aperitive reci până la felul principal și desert, care sunt perfect potrivite pentru evenimente speciale. La realizarea preparatelor se vor folosi în special carne de pasăre, de porc,…
Platourile culinare sunt o modalitate bună de a impresiona clienţii restaurantelor, acestea devenind tot mai prezente nu numai în marile unităţi HoReCa, ci şi în moteluri, pensiuni sau restaurante mai mici. La cursul dedicat platourilor culinare reci puteţi învăţa în doar 2 zile, alături de un maestru bucătar talentat, să obţineţi preparate apetisante şi să le montaţi într-un mod cât mai atractiv. La cursul ce se va desfăşura între 19-20 februarie, aveţi ocazia de a învăţa să obţineţi platouri de preparate reci, de la procesarea ingredientelor şi prepararea alimentelor de bază, la combinarea şi montarea lor într-un mod cât mai…
Pagina 1 din 19

Login


Aţi uitat parola? |  Aţi uitat utilizatorul?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×