fbpx

Brutărie artizanală: Pâine cu maia sălbatică fără folosirea drojdiei

Locuri disponibile:

15

Următorul curs:

5-6 august 2024




Ați realizat cât de frumos este să folosiți numai ingrediente de bază, precum făină, unt, ouă, lapte, sare, zahăr, vanilie... și nu știți cum să lucrați optim?

V-ați dat seama că toate rețetele tradiționale, originale au pornit cândva din aceste ingrediente simple neprocesate?

Doriți să știți adevărul despre pâinile cu maia, dar și să le faceți corect cu dospiri îndelungate?

V-ați gândit să aveți în portofoliu ultimele produse moderne ”trendsetters” ale momentului, prezentate și recomandate de recunoscuți brutari și patiseri ai lumii?

 

Cursul de perfecționare în brutărie artizanală cu maia sălbatică oferă participanților oportunitatea de a învăța secretele producerii pâinii tradiționale folosind un ingredient cu adevărat special, maiaua sălbatică, pentru a obține arome și texturi unice.

Pe parcursul acestui curs de brutărie artizanală, veți descoperi tehnicile tradiționale de frământare și coacere a pâinii, precum și modalitățile de întreținere și îngrijire a maielei sălbatice, aducând astfel un gust autentic și inconfundabil în pâinea proaspăt coaptă.

Se vor învăța:

Adevărul despre maia - cum se cunoaște în lumea largă, maiaua sălbatică mult uitată, care fermentează natural fără adăugare de drojdie

Prezentarea diferitelor tipuri de maia vechi: din grâu, secară, Lievito Madre

Know-how profesional cu metode învățate și structurate de artizani renumiți din întreaga lume, printre altele și modelare specială Tartine

Hrănirea diferitelor tipuri de maiele corect

Cum obținem o pâine cu gust plăcut, fără să fie acrișoară

Diferite decoruri și tehnici unice de a obține forme deosebite speciale

 

Printre produse, se vor obține:

-  Pâinea Tartine bread

- Pâine de sezon – Pâine artizanală cu maia cu dovleac și mac sub formă de dovlecel

- Pâine tradițională cu cartofi fierți doar cu maia din grâu

- Pâine cu secară integrală cu diferite condimente doar cu maia din secară

- Schiacciata All'Antico Vinaio – Foccacia bază de sandwich – Diferite variațiuni

Workshop-ul este susținut de către maestrul brutar, Horvath Kalman.

 

          Durata cursului: 2 zile

          program:

                      ziua I – 09:00-17:00

                      ziua II - 8:00 - 14:00

          locuri disponibile: 15

          grad de dificultate: easy-medium

          localitate: ODORHEIU SECUIESC

Tariful de participare este 1900 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei, produsele de la curs și câte un șorț personalizat.

Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0732-575.556 sau WHATSAPP sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Horvath KALMAN

Brutar cu experiență în obținerea produselor cu maia sălbatică. Specialist în know-how-ul în producția de produse de panificație, patiserie în proces artizanal și industrial.

Galerie imagini

Pangastro
HOME             Cursuri            Despre Noi             Foto              Video             Formatori             Contact
URMARESTE-NE:
Pangastro
HOME        Cursuri        Despre Noi        Foto        Video        Formatori        Contact
URMARESTE-NE: