Locuri disponibile:
Următorul curs:
Brutărit artizanal și semi-industrial cu maia naturală și maia cu drojdie
Aplicarea practicilor și tehnicilor de brutărie artizanală într-o producție semi-industrială
În cadrul acestui curs de perfecționare, participanții vor învăța tehnici avansate de brutărie, aplicabile, atât în producția artizanală, cât și în cea semi-industrială, folosind maia naturală și maia cu drojdie.
Se vor explora obținerea unor produse de panificație de calitate superioară, cu o textură și gust deosebite, prin metode tradiționale și tehnici inovative de preparare. Cursul se adresează brutarilor cu experiență, dar și celor care doresc să aprofundeze tainele brutăriei, fiind o oportunitate de a învăța din secretele celor mai bune practici.
Vor fi prezentate metode de lucru eficiente pentru obținerea unor produse de panificație care răspund cerințelor pieței, dar care păstrează autenticitatea și gustul tradițional. Participanții vor învăța despre diferențele dintre diversele tipuri de maia, cum să le pregătească și cum să le integreze corect în procesul de coacere. Se va pune accent pe fermentație, controlul temperaturii și hidratarea corespunzătoare a aluatului pentru a obține produse cu o savoare deosebită – în special pentru păstrarea noțiunii de artizanal în producția semi-industrială.
Produsele obținute în cadrul cursului sunt:
- Tartine bread
- Cartofi cu maia pe mod conic
- Chifle hamburger cu maia și cu cartofi
- Baghetă cu poolish
- Ciabatta cu biga
- Baghetă pe modulator franzelă.
Workshop-ul este susținut de către maestrul brutar, Horvath Kalman.
Durata cursului: 2 zile
program:
ziua I – 09:00-17:00
ziua II - 8:00 - 14:00
locuri disponibile: 15
grad de dificultate: easy-medium
localitate: SIBIU
Tariful de participare este 2100 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei, produsele de la curs și câte un șorț personalizat.