Masterclass: Meniuri complete pentru evenimente - Modul 2 Brașov

Meniuri complete pentru evenimente, 16-17 aprilie 2019

Următorul curs:

17-18 octombrie 2023

Locuri disponibile:

15

Detalii:

Cursul se bazează doar pe partea de practică, de la respectarea normelor de igienă în bucătărie, respectarea tehnicilor corecte de gătire, folosirea corectă a tehnologiei actuale, determinarea gustului și a texturii corecte a preparatelor, până la reducerea pierderilor și a risipei alimentare!

De la selectarea materiilor prime până la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor, impulsionând astfel satisfacția consumatorilor și profitul locației care servește astfel de produse.
Un accent deosebit se va pune pe tehnica de "plating" - cursanții vor exersa modul de aranjare în farfurie a preparatelor, pentru a le valorifica cel mai bine în privirile consumatorului.

În cadrul acestui curs participanţii vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenioase preparate culinare.

Iată din rețetele ce se va realiza în cadrul cursului:
- Pasteta de căprioară cu jeleu de zmeură și semințe prăjite
- Semisfera din brânză fină cu glazură de fistic 
- Bresaola cu salată de crudități 
- Terina din brânzeturi afumate, cu nucă coaptă 
- Brioșe cu zucchini 
- Choux cu salată țărănească 
- Melcițori crocanți cu parmezan și aromă de busuioc 
- Doboși din specialități Palaciego 
- Terina din muschiuleț de porc cu fistic
- Quiche din ciuperci și roșii uscate 
- Rulada de curcan cu prune uscate 
- Cremă de păstrăv afumat cu icre de somon 
- Sandwish din două creme fine și salată de castraveți verzi

Cursanții acestei sesiuni vor pregăti preparate culinare de la aperitive reci/calde până la felul principal, astfel pot alcătui un meniu complet special și delicios.
Mentorul cursului este Lady Chef a României, doamna Cornelia GHIȘOI.

  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:00
  • locuri disponibile: 15
  • grad de dificultate: easy-medium
  • locația: Brașov

Tariful de participare este 2000 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite. Organizatorii asigură toate materiile prime şi ustensilele iar cursanţii vor primi un șort cu inscripționare PanGastRo și produsele realizate la curs.
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0732-575.556 sau WHATSAPP sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Cornelia GHIȘOI

Cornelia Ghișoi: Lady Chef a României, Maestru în Arta Culinară, vicepreședinte ANBCT, multiplu campion la concursuri internaționale de gastronomie și la olimpiada mondială (Olimpiada Mondiala de la Stuttgart, Germania 2020), membru Euro-Toques, membru WACS, iar de câțiva ani face parte din juriu internațional și național (#Gastropan).

Galerie de imagini

Pangastro
HOME             Cursuri            Despre Noi             Foto              Video             Formatori             Contact
URMARESTE-NE:
Pangastro
HOME        Cursuri        Despre Noi        Foto        Video        Formatori        Contact
URMARESTE-NE: