
Următorul curs:
Locuri disponibile:
Detalii:
La prezentarea de torturi clasice se pot experimenta obţinerea unor torturi şi deserturi care au contribuit şi contribuie la succesul a numeroase cofetării din ţări europene cu tradiţie în cofetărie precum Franţa, Austria sau Ungaria.
Pornind de la reţete clasice consacrate, la această prezentare participanții pot însuşi secretele obţinerii blaturilor pufoase şi umede precum și a diverselor tipuri de creme, pot afla cum se combină materiile prime pentru a obţine 13 torturi clasice care se regăsesc și în oferta celor mai renumite cofetării din Europa Centrală.
În cadrul acestuia vor fi prezentate următoarele rețete clasice adaptate la cerințele de azi:
- Tort cu cremă mascarpone și vanilie, blat de ciocolată fără făină
- Tort Sacher – tort de ciocolată cu gem de caise
- Tort de zmeură cu levănțică - inserție zmeură, mousse de ciocolată albă și levănțică
- Tort „Cardinal” cu căpșuni - blat de bezea și cremă de frișcă cu căpșuni
- Tort „Cardinal” de ciocolată - blat de bezea și cremă de frișcă cu ciocolată
- Tort Urs - cu ganache de ciocolată neagră și zmeură
- Tort Károlyi - tort cu cremă de ciocolată cu unt și ou
- Tort Truffle - blat cu nucă și cremă de ganache de ciocolată
- Tort Eszterházy - blat dacquoise de nucă și cremă de vanilie
- Tort Doboş - blat de pandișpan clasic cu cremă de frișcă cu ciocolată, ornat cu plăci de zahăr ars
- Tort de mere - blat cu nucă și mere caramelizate, combinate cu cremă de vanilie
- Tort Castel - blat cu nucă și cremă de caramel cu frișcă
- Tort Pădurea Neagră - cu blat Sacher și cremă de ciocolată, cremă de vanilie și inserție de vișine
Materiile prime folosite la pregătirea rețetelor se regăsec în oferta distribuitorilor din România și sunt naturale precum: ciocolata veritabilă, unt cu grăsime minimă de 80%, frișcă naturală, fructe congelate sau proaspete, baton de vanilie, etc.
- 13 rețete
- durata cursului: 2 zile
- program: ziua I - incepe de la ora 9:00 -18:00
ziua II - incepe de la ora 8:00 -15:00 - locuri disponibile: 12
- grad de dificultate: easy-medium
Tariful de participare este 1600 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite. Materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei și produsele realizate.
Formator:
