gastropan-2019

Cursuri Practice

Asociația PanGastRo organizează un nou curs de modelare FLORI din pastă de zahăr, la Braşov, în perioada 25-26 septembrie 2018. La acest modul se va învăţa realizarea florilor din pastă de zahăr, având diferite graduri de dificultate, printe care: flori de câmp sau flori exotice, respectiv frunzele aferente şi realizarea de buchete. Pentru naturalizarea lor se va folosi tehnici de pensulare cu colorant praf sau gel. Pentru finalizarea lor se va învăţa nişte trucuri pentru a crea luciu florilor. Cursanţii vor învăţa să formeze elementele structurale ale florilor din pastă de zahăr, să le combine şi să le modeleze pentru…
Croissantele rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare. După mai multe module de brutărie artizanală – pâine şi produse de patiserie, organizăm modulul de Patiserie franţuzească în perioada 3-4 septembrie 2018, la Odorheiu Secuiesc. Participanţii vor învăţa să realizeze peste 20 de sortimente ale patiseriei franţuzeşti cum ar fi croissantul, pain chocolate, pain raisin, profiterole cu umplutură sărată şi dulce, ecler, dar şi baguette pentru sandviş. Perioada: 3-4 septembrie 2018 Locaţie: Odorheiu Secuiesc Program: prima zi între 9.00-18.00, a doua zi între 8.00-16.00 Pentru detalii…
18-19 iunie va fi dedicată deserturilor, celor pregătite în bucătăriile restaurantelor. În premieră va fi organizat cursul de Deserturi de restaurant, în colaborare cu singura Lady Chef din România. La acest modul o să învăţaţi realizarea mai multor deserturi rapide şi veţi însuși cele mai noi tehnici de pregătire a acestora. Aceste deserturi au mai multe componente: îngheţată, sosuri şi deserturi mici. Se va pregăti astfel aproximativ 7 deserturi, fiecare fiind compus din 3 elemente. Printre altele se va pregăti: Mousse de mango, acompaniat de sorbet de zmeură şi tartar de mango cu ghimbir, Desert rece cu zmeură şi fursecuri…
Succesul pe care l-a avut în rândul cursanților noștri cursul de preparate reci ne-a îndemnat să continuăm cu un nou modul dedicat acestor platouri festive. Am pregătit așadar o nouă serie de rețete inovatoare pe care cursanții să le învețe la nivel practic, în decursul a două zile intensive de pregătire, care vor avea loc în perioada 13-14 noiembrie 2018. Formatorul, un chef de succes internaţional, va asista participanții în pregătirea tuturor rețetelor propuse, asigurându-se că modul de lucru însușit este cel corect, iar rezultatele vor fi cele așteptate. La curs aveţi ocazia de a învăţa să obţineţi platouri de…
În cadrul cursului organizat în premieră în perioada de 20-21 iunie 2018 în Brașov, cursanții vor experimenta modul de pregătire a mai multor delicatese speciale preparate din pește și crustace. Printre altele se vor însuşi cunoştinţele alegerii materiilor prime, curăţarea peştelui cu tehnici moderne, tehnici de filetare a peştelui, elementele cărnii de peşte, folosirea corectă a acestora în preparate cu minimalizarea pierderilor şi combinarea acestui tip de carne cu diferite materii prime. În cadrul cursului se vor folosi doar matierii prime naturale, sănătoase și ușor accesibile și în țara noastră: somon, caracatiță, scoci, alge marine, ton roșu, biban, crustacee, legume…
Cofetarii dornici de a se perfecţiona în tehnica realizării torturilor de nuntă sunt aşteptaţi în perioada 30-31 mai, la un nou curs intensiv specializat care urmăreşte realizarea torturilor adaptate la exigenţele clienţilor şi la tendinţele din domeniu. Tehnicile de lucru prezentate şi experimentate practic de cursanţi au în vedere atât gustul produselor cât şi decoraţiile şi caracterul natural. Învățați cum să vă surprindeți clienții cu decorațiunii comestibile spectaculoase, torturi însiropate și etajate corect, acoperite cu pastă de zahăr. Pe machete individuale, fiecare cursant va exersa tehnici de decorare a torturilor: dantele, royal icing, pictură etc., realizarea decoraţiilor încreţite sau a…
În perioada 17-18 septembrie 2018 va fi organizat cursul de Torturi de formă animate. La acest modul se va învăţa pregătirea mai multor torturi cu diferite forme animate (maşini, animale, figurine din poveşti), începând de la pregătirea blaturilor, cremelor, umplerea torturilor de bază până la modelarea tortului pentru crearea unei forme dorite, acoperirea acestuia, dar şi decorarea prin tehnica airbrush.   Perioada: 17-18 septembrie 2018 Locaţie: Odorheiu Secuiesc Program: prima zi între 9.00-18.00, a doua zi între 8.00-16.00 Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Login


Aţi uitat parola? |  Aţi uitat utilizatorul?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×