gastropan-header-2018-03-01-ro-en-hu-960x200

Cursuri Practice

Cea de-a zecea ediție a expoziției GastroPan, va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 19-22 aprilie 2018, reunind cei mai importanți furnizori de tehnologii și soluții pentru panificație, cofetărie și HoReCa. Cele patru zile ale expoziției vor găzdui, în completarea programelor desfășurate în cadrul standurilor expoziționale și Concursurile GastroPan, recunoscute pentru acordarea premiilor Pâinea Anului și Tortul Anului. A devenit deja o tradiție ca noutățile din sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa să fie lansate în cadrul expoziției GastroPan, eveniment ce marchează lansarea noilor tendințe și a inovațiilor în tehnologie, reunind sub același acoperiș cei mai importanți producători și…
Succesul pe care l-a avut în rândul cursanților noștri cursul de preparate reci ne-a îndemnat să continuăm cu un nou modul dedicat acestor platouri festive. Am pregătit așadar o nouă serie de rețete inovatoare pe care cursanții să le învețe la nivel practic, în decursul a două zile intensive de pregătire, care vor avea loc în perioada 18-19 iulie. Formatorul, un chef de succes internaţional, va asista participanții în pregătirea tuturor rețetelor propuse, asigurându-se că modul de lucru însușit este cel corect, iar rezultatele vor fi cele așteptate. La curs aveţi ocazia de a învăţa să obţineţi platouri de preparate…
După pauza de organizare a Concursurilor GastroPan 2017, la sfârşitul lunii martie vom începe din nou şirul cursurilor. Revenim cu cele mai solicitate şi apreciate cursuri practice pentru brutari, cofetari şi bucătari. Totodată, am primit mai multe solicitări pentru noi tematici, astfel vă aşteptăm şi cu câteva module noi. În tabelul de mai jos vă prezentăm lista cursurilor programate pentru perioada următoare.
  În luna februarie Asociaţia Pangastro organizează două cursuri practice în colaborare cu un maestru bucatăr şi un maestru cofetar din străinătate: preparate vegane (13-14 februarie) şi ciocolaterie artizanală (22-23 februarie). Cursurile sunt spirijinite de: Nordic Import Export CO, Azaria Food Srl şi revistele Brutarul Cofetarul şi Gastromedia!     La cursul de preparate vegane, între 13-14 februarie la Odorheiu Secuiesc, participanții vor primi inițiere în secretele preparatelor vegane, care se realizează doar cu ingrediente vegetale, fără carne, pești, lactate și ouă. Se vor lucra doar cu legume, fructe, ciuperci, alge, cereale, tempeh și mirodenii – ingrediente perfect potrivite chiar…
Numărul persoanelor care adoptă un stil de viață vegetarian sau vegan este în creștere continuă la nivel mondial. Adaptarea restaurantelor pentru a primi și oaspeți vegetarieni, vegani sau care țin postul religios creștin poate să devină una din piețele cu cea mai rapidă creștere și dezvoltare. La cursul de preparate vegane, între 13-14 februarie la Odorheiu Secuiesc, participanții vor primi inițiere în secretele preparatelor vegane, care se realizează doar cu ingrediente vegetale, fără carne, pești, lactate și ouă. Se vor lucra doar cu legume, fructe, ciuperci, alge, cereale, tempeh și mirodenii – ingrediente perfect potrivite chiar și pentru meniul de…
Revine cursul intensiv dedicat sculpturii în legume şi fructe care vă ajută să deveniţi artişti în decorarea preparatelor culinare. Participanţii vor învăţa să obţină astfel mai multe tipuri de flori, frunze şi alte forme specifice, dar şi să graveze în legume litere şi alte însemne grafice. Următoarea ediţie a cursului de sculptură în legume şi fructe se va desfăşura în perioada 14-15 noiembrie. Cursul este adresat atât începătorilor cât şi pentru cei avansaţi. Folosind ca materie primă legume de sezon accesibile precum dovleacul, sfecla, ţelina, morcovul sau ridichea albă, cursanţii vor învăţa în numai 2 zile să realizeze compoziţii florale şi…
Poate cele mai impresionante decoraţii şi piese artistice de cofetărie sunt cele obţinute prin tehnica tragerii, turnării şi suflării în zahăr sau Isomalt, un derivat al zahărului cu aplicaţii variate în cofetărie. În perioada 5-6 septembrie la Odorheiu Secuiesc puteţi învăţa această tehnică inedită la cursul de modelat Isomalt. La acest modul puteţi însuși tehnicile realizării celor mai impresionante decoraţii, elemente florale şi sculpturi artistice având ca materie primă exclusiv Isomaltul. Veţi învăţa să topiţi materia primă la temperatura optimă şi să îl prelucraţi prin tragere pentru a-i conferi un aspect mătăsos şi sidefat, dar şi să o modelaţi la…

Login


Aţi uitat parola? |  Aţi uitat utilizatorul?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×