gastropan-2019

Cursuri Practice

În perioada de 25-26 februarie 2019 va fi organizat cursul de cofetărie alternativă, în cadrul căruia cursanţii vor însuşi întregul proces de preparare, montare şi decorare a acestor deserturi inedite, venind astfel în întâmpinarea clienţilor care au intoleranţă alimentară. Participând la acest curs veți avea posibilitatea de a învăța cum să pregătiți o gamă largă de deserturi și torturi fără gluten, fără zahăr adăugat, fără lactate sau fără ouă. Produsele învățate și experimentate practic de cursanți includ produse de post, respectiv produse care pot fi consumate și de către clienții cu diferite intoleranțe alimentare (de gluten, lactoză ect.), și care…
În perioada de 27-28 februarie 2018, Asociatia PanGastro organizează în premieră Cursul de Meniuri de post, dedicat bucătarilor care vor să mărească oferta unității cu produse ce pot fi consumate de o clientelă cât mai largă. Cursanții acestui modul vor învăța meniuri complete de post, meniuri vegane, dar chiar și meniuri fără gluten, meniuri fără lactoză și ouă. Astfel produsele realizate răspund nevoilor multor clienți care au un regim alimentar special, cum sunt cei cu intoleranță alimentare (de gluten, lactoză ect.) sau cei care țin postul religios, respectiv clienților gurmanzi care doresc să încearcă ceva special și delicios. Produsele realizate…
Platourile culinare sunt o modalitate bună de a impresiona clienţii restaurantelor, acestea devenind tot mai prezente nu numai în marile unităţi HoReCa, ci şi în moteluri, pensiuni sau restaurante mai mici. La cursul dedicat platourilor culinare reci puteţi învăţa în doar 2 zile, alături de un maestru bucătar talentat, să obţineţi preparate apetisante şi să le montaţi într-un mod cât mai atractiv. La cursul ce se va desfăşura între 11-12 decembrie, aveţi ocazia de a învăţa să obţineţi platouri de preparate reci, de la procesarea ingredientelor şi prepararea alimentelor de bază, la combinarea şi montarea lor într-un mod cât mai…
Între 4-5 decembrie, la Braşov va fi organizat din nou cursul dedicat meniurilor complete, potrivite pentru evenimente speciale și mese festive. În cadrul acestui curs participanţii vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenios combinate preparate culinare. Cursanții acestei sesiuni vor pregăti preparate culinare de la aperitive reci/calde până la felul principal, astfel pot alcătui un meniu complet special și delicios. De la selectarea materiilor prime până la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor, impulsionând astfel satisfacția consumatorilor și profitul locației care servește astfel de…
  Torturile monoporţii sunt la mare căutare în cofetăriile europene, fiind tot mai des solicitate şi de către consumatorii din ţara noastră.Maestrul cofetar, premiat la concursuri de cofetărie internaţionale va prezenta alături de reţetele aferente, 15 torturi şi deserturi inedite, iar cursanţii vor experimenta întreg procesul tehnologic de preparare, montare şi decorare. Cursul va avea loc în perioada 5-6 noiembrie 2018, timp în care participanții vor învăţa să realizeze să monteze şi să decoreze 15 sortimente diferite de torturi monoporţii şi deserturi. Produsele realizate la curs vor impresiona atât prin gustul delicios asigurat de combinaţia de ingrediente sănătoase şi nutritive,…
Poate cele mai impresionante decoraţii şi piese artistice de cofetărie sunt cele obţinute prin tehnica suflării în zahăr sau Isomalt, un derivat al zahărului cu aplicaţii variate în cofetărie. Puteţi învăţa această tehnică inedită, la un nou curs de modelat Isomalt şi zahăr în perioada 7-8 noiembrie 2018. La acest modul puteţi învăţa să realizaţi cele mai impresionante decoraţii, elemente florale şi sculpturi artistice având ca materie primă exclusiv zahărul şi ruda acestuia - Isomaltul. Veţi învăţa să topiţi zahărul la temperatura optimă, să îl turnaţi, să îl trageţi pentru a-i conferi un aspect mătăsos, dar şi să modelaţi la…
Brutarii și patiserii dornici de a se pregăti din timp și pe măsură pentru sărbătorile de iarnă sunt așteptați la noul curs de Brutărie artizanală: produse de sărbători. La acest curs puteți învăța cum să pregătiți zeci de tipuri de pâine şi produse de patiserie specifice sezonului din diferite tipuri de aluaturi cu tehnici diversificate de procesare a aluatului. Cursanții au posibilitatea de a lucra cot la cot cu formatorul cursului, cu mare experiență în domeniu, și pot însuși în mod practic procesul tehnologic de fabricație al gamei de produse specifice sărbătorilor de iarnă, cum sunt: mai multe tipuri de…

Login


Aţi uitat parola? |  Aţi uitat utilizatorul?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×